ReisverzekeringenGoed verzekerd op reis gaan is geen overbodige luxe.
In samenwerking met Europ Assistance biedt GoAlacarte je verschillende formules aan.
Een annulatieverzekering voor financiële bescherming of een bijstandsformule voor een professionele tussenkomst bij onvoorziene omstandigheden in het buitenland.

Waarom zou ik een annulatieverzekering nemen?

Een reis is vaak een aanzienlijke hap uit je budget. Een annulatieverzekering biedt je financiële bescherming bij onvoorziene omstandigheden die je beletten op reis te vertrekken of je verplichten om je reis onverwacht stop te zetten. Bij de verzekeringen van Europ Assistance kan je kiezen tussen tijdelijke annuleringsformules gelinkt aan één specifieke reis of jaarformules die al je reizen gedurende het hele jaar dekken.
Niet alle annulatieverzekeringen zijn gelijkwaardig. Sommige bieden slechts bescherming bij een klein aantal gebeurtenissen, andere beperken heel sterk de maximumbedragen van hun tussenkomsten. Met de NoGo formule ziet Europ Assistance dit anders. Dat is dan ook de reden waarom Europ Assistance voor zijn NoGo verzekering meermaals de Decavi prijs in de wacht heeft gesleept als beste reis annuleringsverzekering.
Bij de annulatieverzekering kan je ook opteren om een bagageverzekering toe te voegen. Zo is je bagage ook gedekt in geval van diefstal en verlies. Ook bij beschadiging ten gevolge van een ongeval of brand. In geval van vertraging van je bagage betalen we ook een deel van noodzakelijke aankopen zoals kleding of toiletartikelen terug.

Waarom kiezen voor reisbijstand?

Zodra je België verlaat, veranderen de gewoontes en de cultuur. Of het nu komt door de werking van de gezondheidszorg, de administratieve stappen of gewoon de taal, het regelen van bijstand verloopt niet meer op dezelfde manier.
In het buitenland kan je niet op je naasten rekenen, je familie, vrienden of huisarts zijn in België gebleven. In het buitenland zijn de gevolgen van een onvoorziene gebeurtenis altijd ernstiger en duurder. Bij ziekte of ongeval ben je nooit zeker dat je op de voorziene datum terug thuis bent. Er moet dus een oplossing worden gevonden om te logeren en om je familie te repatriëren. Je denkt al volledig verzekerd te zijn door je ziekenfonds of credit card? Toch is voorzichtigheid geboden. In tal van omstandigheden bieden de geboden garanties slechts gedeeltelijke bescherming voor een beperkt aantal gevallen. Als je zeker wil spelen en je familie voldoende wil beschermen, heb je er alle belang bij te kiezen voor een 100% complete verzekering!
Door één van de bijstandsformules van Europ Assistance te kiezen, ben je zeker van een professionele tussenkomst bij een onvoorziene gebeurtenis in het buitenland of bij pech met je voertuig, zelfs in België.

Hoe moet ik een verzekering nemen en hoeveel kost het me?

Bij het boeken van je reis bij GoAlacarte laat je ons weten of je opteert voor een reisverzekering, wij berekenen dan voor jou de totale kostprijs van deze verzekering.
Je kan ook zelf de calculatie doen of de verzekering in orde brengen op de website van Europ Assistance, door gebruik te maken van de links op deze pagina, ben je zeker dat jouw contract door ons beheerd zal worden.